Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Άσκηση 7 σελίδα 48: "Το απρόοπτο παντού καραδοκεί, υποστηρίζει ένας μελετητής της Ελένης". Στηρίξτε με επιχειρήματα αυτήν την άποψη.

Στο πρώτο επεισόδιο υπάρχουν 4 στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την άποψη του μελετητή:

1ο Απρόοπτο: Εμείς γνωρίζουμε από τα λόγια του Τεύκρου πως ο Μενέλαος είναι μάλλον πεθαμένος ,αλλά στην επόμενη σκηνή εμφανίζεται μπροστά στα μάτια των θεατών.  

2ο Απρόοπτο: Εμείς γνωρίζουμε πως ο Μενέλαος είναι ένας μεγάλος βασιλιάς και τον περιμένουμε να εμφανιστεί  βασιλικά ντυμένος, όμως τον βλέπουμε να εμφανίζεται ρακένδυτος, μόνο με ένα καραβόπανο.

3ο Απρόοπτο:  Όταν ο Μενέλαος πηγαίνει στο παλάτι ξαφνιάζεται, διότι αντί να δει έναν σωματώδη άντρα να φρουρεί το παλάτι, βλέπει μια γριούλα.

4ο Απρόοπτο:Ο Μενέλαος παίρνει κάποιες πληροφορίες, οι οποίες τον ταράζουν, διότι η γριούλα του λέει πως μέσα στο παλάτι βρίσκεται η κόρη του Δία, η Ελένη,και τότε καταλαβαίνει πως η Ελένη που έχει στην σπηλιά δεν είναι η πραγματική. Αυτή ήταν μια απρόοπτη εξέλιξη γι΄αυτόν.
Γιώργος Πυργελίδης   Γ'4              



Ο Μενέλαος συνομιλεί με τη γερόντισσα.




2 σχόλια:

  1. Γιώργο, πολύ ωραίες οι παρατηρήσεις σου! Στρωτές και ουσιαστικές! Με τα επιχειρήματά σου αποδεικνύεις πως το απρόοπτο/ απροσδόκητο παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου. Εύχομαι να ανεβάζεις πάντα ωραίες δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή