Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αποφθέγματα των στίχων 474-475, 507 και 575

 Σχολιασμός των στίχων 474-475, 507 και 575
  
 'ευτυχισμένος όταν κακοπάθει νιώθει πικρότερη τη δυστυχία''.


     Είναι γεγονός ότι στη ζωή ο άνθρωπος που είναι ευτυχισμένος, δηλαδή είναι υγιής ,έχει οικονομική επιφάνεια και η ζωή του είναι ρόδινη! Όλα αυτά που ονειρεύεται και προσδοκεί μπορεί να τα κατακτήσει. Τότε σ'αυτόν τον άνθρωπο, όταν τύχει η παραμικρή αναποδιά ή κακοπάθει νιώθει αβοήθητος και οι πίκρες του φαίνονται αβάσταχτες. Αντίθεση αποτελεί ο άνθρωπος που μοχθεί καθημερινά, αγωνίζεται για την επιβίωση του και οι πίκρες και οι καημοί έχουν γίνει βίωμά του. Αυτός ο άνθρωπος αντέχει τα γυρίσματα της τύχης και είναι έτοιμος για κάθε δυσκολία της ζωής.  
  
  ''Τους ναυαγούς κανείς δεν τους πειράζει.'' 


        Από τα πανάρχαια χρόνια ο Ελληνικός λαός φημιζόταν για την αγάπη και τη φιλοξενία του προς τους ξένους. Οι Έλληνες δίδαξαν με τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα τους και πέρασαν μηνύματα σε διάφορους λαούς. Ο σεβασμός τους προς τους ξένους, ιδιαίτερα όταν αυτοί βρίσκονταν σε ανάγκη, ήταν για αυτούς επιβεβαίωση του ανθρωπισμού τους και δείγμα του πολιτισμού τους. 

  ''Η πιο μεγάλη δύναμη είναι η ανάγκη.'' 


        Ο άνθρωπος, όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο, αναζητάει λύσεις και τρόπους για να μπορέσει να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη που τον ωθεί να ξεπεράσει τα πάντα είναι η δύναμη της ανάγκης. Προκειμένου να ξεπεράσει την οποιαδήποτε ανάγκη  προκύπτει στη ζωή του, αγωνίζεται περισσότερο και κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται. Η ανάγκη είναι αυτή που θα μας βγάλει "από το καβούκι μας" και θα μας ωθήσει προς τα έξω να ενεργήσουμε για να βρούμε λύσεις στα αδιέξοδά μας.





ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ Γ΄4                                                                                                       

2 σχόλια:

  1. Μπράβο, Αιμιλία! Πάρα πολύ ωραίες οι παρατηρήσεις σου! Έκανα κάποιες μικρές συμπληρώσεις. Διάβασέ τες. Ωραίο και το οπτικό υλικό σου! Να γραφεις όμως από κάτω από την εικόνα ή δίπλα τι απεικονίζει. Εύχομαι να ανεβάζεις πάντα τέτοιες δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλή ωραία ιστοσελίδα. Ευχαριστώ πολύ που με βοήθησες😁😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή