Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014


Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ.

             Ο χορός στην τραγωδία Ελένη αποτελείται από Ελληνίδες αιχμάλωτες γυναίκες ,που άρπαξαν βάρβαροι επιδρομείς.Το γεγονός αυτό μας δείχνει πως η Ελένη και ο χορός αντιμετωπίζουν περίπου τα ίδια προβλήματα .Χωρίς να το επιθυμούν βρίσκονται  μακριά από την Ελλάδα, αιχμάλωτες σε μια άλλη,  ξένη για εκείνες χώρα ,με διαφορετική κουλτούρα ,νοοτροπία, πολιτισμό, συνήθειες και καθημερινή  ζωή και μακριά από τους ανθρώπους που αγαπούν (οικογένεια,συγγενείς,φίλους).

  Επίσης η γυναικεία φύση του χορού βοηθάει στην καλύτερη  κατανόηση της τραγικής ψυχολογικής κατάστασης της Ελένης. Είχαν μάθει να ζουν ελεύθερες και τώρα είναι κάτω από ένα βαρβαρικό καθεστώς, όπου μόνο ο βασιλιάς   έχει την εξουσία και την δύναμη. Αυτή η κατάσταση ανελευθερίας είναι δυσβάσταχτη τόσο για την Ελένη όσο και για τον χορό.  



ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ Γ΄4.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή δουλειά , Χρήστο! Δημοσιεύσατε ένα ολοκληρωμένο πολυτροπικό κείμενο.Η σύνταξη του κειμένου πολύ καλή και οι εικόνες που το συνοδεύουν είναι πετυχημένες. Μπράβο! Εύχομαι πάντα να ανεβάζετε τέτοιες δουλειές! Γράψε μου μόνο και τα ονόματα και των άλλων παιδιών που συνεργαστήκατε για να τα συμπεριλάβουμε και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή